Spilafhængighed

Behandling for Spilafhængighed

“Jeg anede ikke hvad jeg skulle stille op. Men det gør jeg nu. Tak Alefa”.
                                                                                                                                 Mikkel 28 år

Har spillet taget over?
Er løgnene og skammen blevet en del af hverdagen?

Kontakt os for en samtale på mail@alefa.dk eller tlf. 24 22 80 08.
Vi kan i fællesskab sætte et individuelt tilrettelagt behandlingsforløb sammen.

 

Spilafhængighed

Størstedelen af de mennesker der spiller om penge er sociale spillere eller professionelle gamblere. Andre får store problemer på grund af deres spilleadfærd, de er spilafhængige. Disse mennesker har en langvarig og stigende trang til at gamble, og deres adfærd ødelægger dem personligt, familiært og karrieremæssigt. Kendetegn på spilafhængighed (ludomani) er, at spillerne er følelsesmæssigt afhængige af spil, at de oplever kontroltab og at spillet ødelægger den almindelige, daglige rutine.

Ludomani er opdelt i 3 faser eller stadier:

1. Eventyr eller gevinst fasen: søgen efter rus eller bedøvelse

I starten er spillet bare en slags tidsfordriv eller hobby. Det er sjovt og spændende. Rusen opleves på kasinoet.

Spilafhængige søger spænding frem for alt andet. Mens de spiller forsvinder al bekymring og angst.

2. Tabsfasen: Jagten

Hvis den spilafhængige fortsætter med at spille, vil det uundgåeligt føre til større eller mindre tab, der truer spillerens selvværd. For at redde sit selvværd og for at vinde det tabte tilbage, låner den spilafhængige penge til at spille videre for.

3. Desperationsfasen

Desperationen indtræder når spilleren bliver tvangsmæssigt optaget af at vinde det tabte tilbage (blive kvit) og betale sin gæld af på den måde. Spillet vokser kun når familie eller venner betaler større gæld (bail-out) for ham. Den spilafhængige spiller nu for lånte penge eller penge han har stjålet – ofte taber han penge der skulle bruges til at betale gæld af, og graver sig dermed ned i et dybere og dybere hul. Gambling er blevet en fuldtids besættelse. Spilleren er blevet familiens sorte får.

Spilafhængighed er et stilfærdigt, og ofte usynligt problem. Til forskel fra personer der lider af alkoholisme eller stofmisbrug viser spilafhængige ikke altid fysiske tegn på problemet – de taler f.eks ikke utydeligt eller vakler når de går. En spilafhængig kan skjule sin lidenskab indtil en juridisk, økonomisk eller følelsesmæssig krise opstår.

Vores behandlingstilbud er anonymt og privat, hvorfor der er egenbetaling – med mindre du har en forsikring der dækker.