Spilleautomater

Af Frank Hansen

28-03-2007 – Jyllandsposten

De enarmedes paradis ligger på Nørrebro

Fra Søerne og ud til Nørrebro Station ligger der 16 spillehaller, værtshuse og kiosker med enarmede tyveknægte. På få år er markedet for spillemaskiner boomet på Nørrebro.

Inden for en radius af bare en enkelt kilometer fra Runddelen ligger der nu 90 spillesteder. Og kampen om spillerne er særdeles hård, siger folk i branchen.

»Nogle steder skilter de med 85 procent i tilbagebetaling. Andre steder med 89 procent,« siger Michael Larsen fra Falck Automater til dato. Den lovpligtige tilbagebetalingsprocent ligger ‘nede’ på 82.

Nu har spillehallerne og værtshuse med et par spillemaskiner bag ved poolbordet også fået konkurrence fra kioskerne, som alle uden undtagelse kæmper en hård kamp for at overleve.

“Hvis kioskerne gerne vil have kunder i butikken, skal de også have spillemaskiner,” siger Michael Larsen.

Bydelens mange indvandrere er også flittige spillefugle.

“Vi ser mange steder, at det er udlændinge, der spiller. Det er ikke så mærkeligt. I deres hjemlande er spilmarkedet større end her, så de er også grebet af det,” siger Claus Sundenæs fra J.C. Sungames.

Spillemyndigheden under SKAT har godt hånd i hanke med, hvor mange penge der spilles for. Hver eneste maskine står nemlig i direkte kontakt med SKAT’s egne computere.

Præcise omsætningstal er fortrolige. Men et simpelt regnestykke viser, at hvis de 58.000 beboere over 18 år på Nørrebro besøger de énarmede lige så hyppigt, som i resten af landet, svarer det til, at hver eneste beboer spiller for 8.900 kroner om året, skriver morgenavisen dato